Elias Ymer nära rubba världsfemman

Uppdaterad
Publicerad

Nära svensk jätteskräll.

Elias Ymer, 171:a i världen, föll mot världsfemman Andrej Rubljov i tie-break i tredje och avgörande set i Davis Cup-kvarten – som Sverige förlorade med 0–2 i matcher.

Andrej Rubljov gav ryssarna ledningen med 1–0 i matcher efter stor dramatik mot Elias Ymer. Svensken förlorade första set klart med 2–6, men i synnerhet tack vare många avgörande forehandslag lyckades 25-åringen kvittera. 7–5 till Ymer som bröt och tog hem setet sedan Rubljovs raka forehand blivit lång.

1–1 i set i Madrid och ryssen smått frustrerad, och i det tredje och avgörande tvingades svensken slita för att undvika ett break. Vid 3–3 räddade han fyra breakbollar, och vid 4–4 räddade han tre. Inget kunde skilja dem åt och båda höll sin serve – matchen till tie-break.

Där knep Rubljov poäng tidigt i Ymers serve, och tog hem tie-break med 7–3. 2–1 i set och seger för Rubljov.

2–0 Ryssland

Underläge med 0–1 i matcher för Sverige i Davis Cup-kvarten. Elias bror, Mikael, fick sedan uppgiften att försöka hålla liv i kvartsfinalen, men mot världstvåan Daniil Medvedev förlorade han i två raka set – 4–6, 4–6.

– Ett av de absolut bästa tennisländerna just nu, sade Sveriges DC-kapten Robin Söderling inför kvarten.

Sverige utslaget, för ryssarna väntar Tyskland i semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.