Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Trots drömstarten – Sverige föll mot Kroatien

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har åkt på sin första förlust i Davis Cup i italienska Bologna. Först vann visserligen Elias Ymer sin singel i raka set, men det följdes upp av att Mikael Ymer förlorade sin singel och att bröderna föll tillsammans i dubbeln.

Elias Ymer imponerade stort i det första setet i den första matchen och då hade 24-åriga Borna Gojo ingen chans.

– Jag skulle säga att det är ett felfritt set. Gojo har gjort fantastiska resultat i Davis Cup. Det är ingen duvunge, säger SVT Sports expert Magnus Gustafsson.

Andra set var betydligt jämnare, men Ymer tog det till tiebreak efter att ha legat under. Väl där var han starkare och såg till att matchen var över efter två set (6-2, 7-6 (7-2).

– Vi är underdogs, men det är bara för oss att köra på, sade Elias efter matchen.

I nästa singel mötte Elias lillebror Mikael Ymer den kroatiska stjärnan Borna Coric som är 26:a på världsrankningen. Även Mikael spelade bra och tog hem andra set. Till slut förlorade han med 2-1 (4-6, 6-3, 3-6) i set.

I dubbeln blev meriterade Nikola Mektic/Mate Pavic för svåra för bröderna Ymer. Kroaterna vann med 7-5, 6-3. Därmed åkte Elias på sin första förlust i gruppspelet.

Kroatien saknade sin storstjärna Marin Cilic.

Sverige vann överraskande sin första gruppspelsmatch mot Argentina.

På söndag väntar Italien i den tredje och sista matchen. De två bästa nationerna når slutspelet i Malaga i november. Italien och Argentina möts imorgon, lördag. Italienarna vann sin premiär mot Kroatien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.