Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Den norske världsfyran blev för svår – Elias Ymer utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer blixtrade till bitvis.

Men trots perioder av bra spel så var han aldrig riktigt nära att störa Casper Ruud i Franska öppnas första omgång.

Den norske världsfyran vann med 3–0 (6–4, 6–3, 6–2) i set.

Han höll jämna steg i början av första set, hade en bra period i slutet av det andra och inledde det tredje med att bryta Casper Ruuds serve.

Men närmare än så kom aldrig Elias Ymer en seger i Franska öppnas första omgång. Efter att Ruud brutit tillbaka i gamet efter så gick luften ur den 27-årige svensken och norrmannen kunde relativt enkelt spela hem tredje set med 6–2 och därmed är Ymers Paris-äventyr över för den här gången.

För Ruud har det bara börjat. I fjol gick han till final och han hoppas kunna göra det i år igen.

– Det var rufft. Den första matchen här sedan en av de bästa turneringarna i mitt liv. Jag vill försöka försvara det jag gjorde här förra året så jag var lite nervös ibland. Men jag lyckades lugna ner mig och ju längre matchen gick desto bättre spelade jag. Jag var tvungen att hålla fokus hela vägen och jag är väldigt glad över att jag vann i raka set, säger Ruud till ATP-tourens hemsida.

För Ruud väntar nu vinnaren i mötet mellan Alexander Bublik och Giulio Zeppieri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.