”Det har inte varit kul att spela tennis sedan Australien”. Foto: Bildbyrån

”Det har inte varit kul att spela tennis sedan Australien”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Naomi Osaka vann Australian Open har hon haft det tufft. Hon har inte spelat på den nivå som tog henne till vinst i både Australien och US Open 2018. I Franska öppna åkte hon ut redan i den tredje omgången, i Wimbledon i den första.

”Jag kan på riktigt säga att jag förmodligen inte har haft kul på tennisbanan sedan Australien och jag till slut kommit underfund med det”, skriver Osaka på Twitter.

Naomi Osaka slog igenom som en bomb den förra säsongen där hon krönade den med en seger i US Open. Hon fortsatte på succé-vågen genom att vinna Australian Open.

Men sedan dess har det gått trögt och japanskan berättar att månaderna efter har varit tuffa. Bland annat har hon brutit med tränaren Sascha Bajin och efter det följde en rad turneringar med svajande resultat.

Nåt slags bottennapp var när hon åkte ut i den första omgången av Wimbledon och efteråt, på presskonferensen, sa till den samlade kåren.

– Kan jag lämna, det känns som att jag ska börja gråta.

Och i ett Twitterinlägg öppnar hon nu upp sitt hjärta.

”Värsta månaderna i mitt liv”

”Jag har en tendens att sluta mig eftersom jag inte vill tynga någon annan med mina tankar eller problem men de har lärt mig (personer hon älskar) att lita på dem och inte ta allt själv”, skriver hon.

”Oväntat nog har de värsta månaderna i mitt liv också haft några av de bästa ögonblicken för jag har träffat personer och haft möjlighet att göra saker som jag aldrig tidigare tänkt på att göra”, fortsätter hon.

Hon berättar sedan att tennis inte varit roligt sedan Australien.

”Med det sagt kan jag på riktigt säga att jag förmodligen inte har haft kul på tennisbanan sedan Australien och jag till slut kommit underfund med det och på nytt lärt mig hur den ”roliga” känslan är.

Nu ser hon framåt.

”Jag har lärt mig så mycket om mig själv och känner att jag har växt som person de senaste åren, så jag ser verkligen fram emot framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.