Novak Djokovic är klar för final i Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Djokovic klar för sjätte Wimbledonfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic är klar för sin sjätte final i Wimbledon. Världsettan besegrade spanjoren Roberto Bautista Agut med 3-1 i set, 6-2, 4-6, 6-3 6-2.

– Det är alltid speciellt att spela final i Wimbledon så jag kommer att njuta av den erfarenheten, säger Djokovic efter matchen.

Den regerande mästaren Novak Djokovic är klar för sin sjätte Wimbledonfinal.

Den serbiske världsettan vann planenligt semifinalen mot 23-seedade Roberto Bautista Agut, som ställde in sin planerade svensexa för att spela semin.

Djokovic kom ut och satte högsta fart direkt och efter att ha vunnit första set med 6-2 såg det ut att bli en ensidig historia. Men Bautista Agut kom tillbaka och lyckades vinna med 6.4 i det andra setet.

Vid ställning 3-2 i tredje set lyckades Djokovic bryta spanjorens serve fram till 4-2, efter att ha smashat in bollen. Agut hade chansen att bryta tillbaka direkt, men världsettan Djokovic hanterade de långa baslinjeduellerna bäst och kunde komfortabelt vinna tredje set med 6-3.

Ställs mot Federer

I det fjärde fick Djokovic en drömstart när han bröt Bautista Aguts serve fram till 2-1 och kunde sedan enkelt ta hem fjärde med 6-2 efter att ha avgjort med sin femte matchboll sedan Bautista Agut slagit servereturen i nät.

– Det är alltid speciellt att spela final i Wimbledon så jag kommer att njuta av den erfarenheten, säger Djokovic efter matchen.

– Det var en jämn inledning på tredje set och där kunde matchen gått hur som helst, men jag är glad att den gick åt mitt håll.

Djokovic ställs nu mot Roger Federer som besegrade Rafael Nadal i fyra set senare under fredagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.