Becker under årets Wimbledon. Foto: Bildbyrån.

Utblottade Becker drog in åtta miljoner på sina pokaler

Publicerad

Utblottade legendaren Boris Becker har fått in drygt åtta miljoner kronor på auktion efter att pokaler och andra priser från karriären gått under klubban i London, skriver BBC.

Totalt 82 föremål klubbades bort. Allra dyrast blev US Open-bucklan från 1989 när Becker slog Ivan Lendl i finalen. Den klubbades bort för närmare 1,8 miljoner kronor. Han hoppas komma på fötter ekonomiskt samtidigt som skilsmässoförhandlingarna med ex-frun Lilly går in i slutfasen.

Summan är en stor framgång för Becker som innan auktionen hoppades på drygt 2,3 miljoner kronor.

51-årige Becker, sexfaldig Grand Slam-vinnare, begärdes i personlig konkurs i juni 2017.

Fem Grand Slam-bucklor försvunna

Becker, som tros ha spelat ihop 550 miljoner kr i pris- och sponsorpengar, hade inte kunnat betala en skuld ”av betydande mått” till en privat bank, ett lån som gick tillbaka till hösten 2015.

Becker, som bland annat varit tränare åt Novak Djokovic, har en del tv-uppdrag. I början av förra året efterlyste han fem Grand Slam-bucklor och OS-guldet i dubbel från Barcelona 1992. Klenoder som på något sätt försvunnit. Det har tagits kontakt med arrangörerna av de olika turneringarna som inte har någon vetskap.

Auktionen inleddes i juni förra året men stoppades då Becker gick in och hävdade diplomatisk immunitet, ett sätt att slippa bli stämd, för sina tjänster åt den Centralafrikanska republiken. Becker släppte det kravet i december förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer