Boris Becker tittar på Wimbledonfinalen 2015 mellan hans adept Novak Djokovic och Roger Federer. Foto: TT.

Boris Becker i personlig konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Den sexfaldige Grand Slam-vinnaren Boris Becker, 49, försattes i personlig konkurs av en domstol i London i dag.

Becker, som tros ha spelat ihop 550 miljoner kr i pris- och sponsorpengar, har inte kunnat betala en skuld ”av betydande mått” till en privat bank, ett lån som går tillbaka till hösten 2015.

Via sin advokat bad Becker om 28 dagar i uppskov för att få loss 60 milj kr, en summa som enligt Becker överstiger skulden med råge, för en villa på Mallorca men fick nej.

– Jag får intrycket att han stoppat huvudet i sanden, sa domaren Christine Derrett som inte var imponerad av Beckers finanser och inte såg någon möjlighet till betalning inom den närmaste tiden, enligt flera brittiska medier.

Advokaten vädjade om en sista chans

Beckers advokat påpekade att en personlig konkurs skulle skada hans klients ”image” och att det därför borde finnas en annan utväg.

– Jag ber om en sista chans för herr Becker att få ordning på det här. Det har bara tagit längre tid än förväntat. Han är inte särskilt framstående vad det gäller ekonomi, vädjade Beckers advokat John Briggs.

Men inte heller den motiveringen köptes av domaren.

– Det borde han ha tänkt på för länge sedan, svarade domare Derrett.

Becker var tränare för världsstjärnan Novak Djokovic i tre år fram till i december förra året.

Beckers uppgörelser med Stefan Edberg är en del av den svenska idrottshistorien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.