Kvartsfinalen i Wimbledon blev Djokovics sista match 2017. Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic bekräftar: Missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic bröt kvartsfinalen mot Tomas Berdych i Wimbledon med en ömmande armbåge. Under onsdagen bekräftade serben att skadan stoppar honom från spel i US Open – och resten av 2017.

– Efter att ha dragits med den här armbågsskadan i ett och ett halvt år, som har kulminerat under de senaste månaderna har jag tagit ett beslut. Jag kommer inte att spela i några fler tävlingar i år, säger världsstjärnan i ett klipp han lagt upp på sociala medier.

Den serbiske landslagsläkaren Zdenko Milinkovic uttalde sig senast i går och trodde stjärnan kunde vara tillbaka inom tolv veckor. Men den förslitningsskada som Djokovic ådragit sig i sin högra armbåge håller honom borta längre än så.

”Har rådfrågat mängder med läkare”

– Det var ett beslut som jag var tvungen att ta. Wimbledon var den tuffaste tävlingen för mig på grund av smärtan som eskalerade. Jag har rådfrågat mängder med läkare och alla är överens om att jag behöver vila.

Djokovic har spelat 51 raka Grand Slam-turneringar sen sin debut i Australian Open 2005. US Open inleds den 28 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.