Novak Djokovic är klar för kvartsfinal Foto: TT

Djokovic enkelt till kvartsfinal i Melbourne

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic hade inga större problem att ta sig vidare från den fjärde omgången i Australian Open. Mot Diego Schwartzman, Argentina, gjorde den regerande mästaren Djokovic processen kort och vann tre raka set (6–3, 6–4, 6–4).

Serben har hittills i turneringen bara förlorat ett set och i kvartsfinalen väntar kanadensaren Milos Raonic, 35:a på världsrankningen. Raonic har fått stora delar av de senaste åren förstörda av skador, men är nu skadefri och har även han stått för imponerande spel hittills i grand slam-turneringen.

– Milos är en av de starkaste spelarna på touren och har en av de bästa servarna. Jag måste se upp för missiler som kommer från hans sida nätet, säger Djokovic om sin motståndare.

De båda har mötts nio gånger tidigare och Djokovic har vunnit alla gånger. Senare på söndagen möter Roger Federer ungraren Márton Fucsovics.

KLIPP: Se Federers makalösa vändning (24 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.