Djokovic släppte bara sex games. Foto: TT

Djokovic enkelt vidare i New York

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic vägrar att förlora i år. Med sin 24:e seger för året tog sig världsettan enkelt vidare från första omgången i US Open.

Men helt nöjd var han inte.

– I mitten av matchen tyckte jag att det kunde gå hur som helst, säger Djokovic.

Sex games, det var allt Novak Djokovic släppte mot Damir Dzumhur i sin första match i årets US Open.

Inför de tomma läktarna på Arthur Ashe stadium i Queens, New York, bröt Djokovic för sjunde gången i matchen bosnierns serve, och vann med 6-1, 6-4, 6-1.

Bakom de klara segersiffrorna döljer sig en hel del frustration från världsettans sida, och det stod tidigt klart att det bara var hans egna humör och tankar som kunde störa världsettans väg mot andra omgången.

Obesegrad i år

– Jag tycker att jag började bra, med ett set och ett servegenombrott upp. Men sen blev det lite mer komplicerat, säger han i segerintervjun.

– Jag tappade fokus, han började missa lite mindre och fick till en bra variation på sina slag och där, i mitten av matchen tyckte jag att det kunde gå hur som helst.

Men Dzumhur orkade inte stå emot den hårdservande serben, och stod för allt fler fel i tredje set.

Djokovic, som i söndags tog sin fjärde titel för året, har därmed ännu inte förlorat en tävlingsmatch på ATP-touren i år. På väg mot titeln i Cincinnati Masters, som i år flyttats från Ohio till New York, behövde han behandling för sin nacke och frågetecken om hans fysiska status har rests.

– Jag mår bra. Helt ärligt kämpade jag en del i semifinalen och finalen, men jag har haft två dygn på mig att ta igen mig, säger Djokovic, som härnäst får ta sig an britten Kyle Edmund på sin väg mot en hägrande 18:e grand slam-titel och den fjärde i New York.

De flesta högt rankade herrspelarna i turneringen gick vidare från den första omgången. Fjärdeseedade greken Stefanos Tsitsipas släppte bara fyra game mot spanjoren Albert Ramos-Vinolas medan tyske Alexander Zverev, rankad femma, behövde fyra set för att besegra sydafrikanen Kevin Anderson, som var i final i New York för tre år sedan.

Argentinaren Diego Schwartzman, blev därmed den högst seedade herrspelaren att åka ut under turneringens första dag. Niondeseedade Schwartzman föll i fem set mot britten Cameron Norrie.

ARKIV: Världsettan är emot vaccinering (23 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.