Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Novak Djokovic fick en medicinsk timeout för sitt krånglande vänsterlår efter det första setet. Foto: Bildbyrån

Djokovic haltade sig vidare till åttondel

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic vann mot Grigori Dimitrov med 7-6(9-7),6-3,6-4 i Australian Opens tredje omgång. Och har kvar chansen att vinna sin tionde titel i Melbourne.

Djokovic har dragits med en lårskada en tid och var synligt hämmad med ryckiga rörelser och han stretchade baksidan av och till. Efter det första tuffa tiebreaket tog serben en medicinsk timeout.

– Fram till det allra sista slaget visste jag inte om jag skulle vinna. Det var en otrolig kamp. Tre set, över tre timmar. Nu får jag vila upp mig och förbereda mig för nästa match, säger Djokovic enligt ATP.

Australian Open

”Det gick upp och ner”

Efter vinsten mot Enzo Couacaud i förrgår, en match där Djokovic haltade omkring på samma sätt som i dag, sade Djokovic att det kändes riktigt illa.

– Jag visste inte hur det skulle kännas i kroppen i dag, det gick upp och ner, säger Djokovic, som får möta den australiska hemmafavoriten Alex de Minaur i nästa omgång.

Förutom att ta sin tionde titel i Australien kan Djokovic tangera Rafael Nadals Grand Slam-rekord med 22 titlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet