Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Novak Djokovic gör omstart efter Wimbledon i samband med Laver Cup i London till helgen. Foto: TT

Djokovic inför Federers avsked: ”En gång i livet”

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic ser fram emot att ta farväl av Roger Federer i samband med Laver Cup i London med start på fredag.

– Det är något som sker en gång i livet, säger Djokovic.

41-årige Federer meddelade förra veckan att han kommer att lägga av i samband med Laver Cup, där han har ägarintressen, eftersom kroppen inte svarar emot längre efter inte minst ett antal knäoperationer.

Federer kommer enbart att spela en dubbel med Rafael Nadal, sista matchen på fredag kväll, för att spara sin sargade kropp så mycket som möjligt. Det blir första gången sedan Wimbledon förra året som Federer kommer till spel och statusen är högst oklar.

Novak Djokovic har inte spelat sedan vinsten i Wimbledon i somras. Han fick inte spela US Open eftersom han inte vaccinerat sig mot covid-19.

– Det är trevligt att vara tillbaka här i London och jag är full av känslor inför det som kommer att ske både på och utanför banan. Det är häftigt att vara här och det är något som sker en gång i livet att får vara med i ett lag bestående av Rafa (Nadal), Roger (Federer) och Andy (Murray), tre av mina största rivaler, säger Djokovic direkt efter att ha klivit av flyget enligt flera nyhetsbyråer.

43-rankade Murray uttagen

Att just Murray ingår i det europeiska laget ger en känsla av att han fått en nostalgisk biljett. Skotten är blott 43:e på rankingen.

– Jag tror att folk som kommer hit för att se matcherna kommer att bli förvånade över hur bra spelarna är, säger turneringens frontnamn Rod Laver, 84.

Det finns även ett svenskt intresse i turneringen: Björn Borg är kapten för Europa med Thomas Enqvist som assisterande. USA leds av John McEnroe tillsammans med brorsan Patrick.

KLIPP: Federers löfte till fansen: Inte bli som Björn Borg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roger Federers löfte till fansen: Inte bli som Björn Borg Foto: TT

Lagen Europa-Världen:

Europa:

Novak Djokovic

Rafael Nadal

Stefanos Tsitsipas

Casper Ruud

Roger Federer

Andy Murray

Matteo Berrettini (reserv)

Världen:

Felix Auger-Aliassime

Taylor Fritz

Diego Schwartzman

Alex De Minaur

Frances Tiafoe

Jack Sock

Tommy Paul (reserv)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.