Novak Djolovic Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic kan stoppas från att komma in till Australien

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic kan få svårt att försvara sin titel vid nästa års första grand slam, Australian Open i Melbourne.

Delstaten Victorias premiärminister säger att han inte tror att ovaccinerade kommer att beviljas visum.

Om världsettan Novak Djokovic är vaccinerad mot covid-19 eller inte är det få förutom han själv som vet.

När serbiska dagstidningen Blic frågade honom vägrade han fortsatt att svara och sade att det är en privat fråga.

Australian Open

Men ska serben försvara sin titel i Australian Open nästa år måste han antagligen kunna visa upp att han tagit de sprutor som krävs. Daniel Andrews, premiärminister i delstaten Victoria, där Melbourne ligger, tror inte att det blir något undantag för världsstjärnor.

– Jag tror inte att en ovaccinerad tennisspelare kommer att beviljas visum för att komma in i det här landet. Och om de gör det måste de antagligen vara i karantän ett par veckor, säger han vid en presskonferens på tisdagen, på en fråga från en journalist om Djokovic borde få spela.

– Jag tror inte att personen du syftar på – eller någon annan (ovaccinerad) tennisspelare, golfare eller formel 1-förare – kommer att beviljas visum för att få hit. Så det blir tveksamt. Professionella idrottare är på listan över auktoriserade yrken (som tillåts komma in i landet) och måste vara vaccinerade med två doser, säger han.

Djokovic säger till Blic att han är osäker på om det blir någon resa till Melbourne nästa år.

– Jag vet inte om jag ska till Australien, jag vet inte vad som händer. För närvarande är situationen inte alls bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet