Stefanos Tsitsipas. Foto: TT

Tsitsipas vändning – tar vaccinet

Uppdaterad
Publicerad

Stefanos Tsitsipas har kritiserats hårt för att inte vilja ha coronavaccinet. Men nu ändrar sig tennisstjärnan och ska ta sprutan.

– Det kommer att hända i år, så jag kan gå till affärer och på krogen, säger han.

Världstrean Stefanos Tsitsipas har tidigare sagt att han inte tänker ta coronavaccinet om det inte blir ett krav för att få spela tennisturneringar.

För det uttalandet fick greken bland annat hård kritik från sitt eget lands regering. Men nu låter det annorlunda. Han ska ta vaccinet i år.

– Jag var inte emot vaccinet. Jag stöder de som vill bli vaccinerade, förklarar Tsitsipas i en intervju med tv-bolaget Antenna.

”Inte så viktigt”

Stefanos Tsitsipas var affischnamnet för en kampanj i Grekland att stanna hemma under pandemin. Men under ATP-turneringen Cincinnati i augusti förklarade Tsitsipas att han inte tänkte ta vaccinet eftersom han inte tyckte det fanns någon anledning för en ung och frisk person att ta det.

Tsitsipas säger att han fortfarande inte tänker säga åt andra att ta vaccinet, men han konstaterar att han inte är någon läkare.

– Jag är tennisspelare, så vad jag tycker är inte så viktigt rent medicinskt, fortsätter han.

Stefanos Tsitsipas är rankad trea i världen och nådde finalen i Franska mästerskapen i Paris i juni, men förlorade mot Novak Djokovic.

ARKIV: Tsitsipas i tårar efter finalavancemanget (11 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.