Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic till semifinal – men publiken tvingades ut

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en utrdagen historia då världsettan Novak Djokovic tog sig till semifinal i Franska öppna. Vid klockan elva var publiken tvungen att lämna arenan och då pausades matchen – men till slut slog serben Matteo Berrettini med 6-3, 6-2, 6-7, 7-5.

Djokovic storspelade i första set medan Berrettini hade svårt att hantera trycket. Det slutade 6-3 till Djokovic.

Spelet skulle fortsätta på samma vis i andra set, där 25-åringen hade svårt att mäta sig med den rutinerade spelaren – som bjöd på ett svårhanterligt servespel. Efter dubbelbreak i andra set skrevs siffrorna till 6-3.

Berrettini vägrade dock ge upp. Han var tvungen att chansa en del för att ha möjlighet att vinna den matchen och visade god inställning i tredje set. Den 9-rankade spelaren höll tempot i tredje set medan publiken manade på honom. Han vann tredje set efter tiebreak, men i det fjärde tvingades matchen till paus.

Matchen återupptogs efter 20 minuter

Då klockan slog elva tvingades publiken lämna arenan på grund av coronarestriktionerna i Paris, men det ville de inte. ”Vi har betalat, vi tänker stanna”, ropade en del.

Efter 20 minuter återupptogs matchen och efter tre matchbollar och en hel del frustration tog Djokovic hem setet och matchen. Efter segern firade han vilt.

Ställs mot Rafael Nadal

Novak Djokovic har vunnit Franska öppna en gång tidigare, 2016. I fjol tog han sig till final, där han förlorade på grus mot det underlagets kung Rafael Nadal.

Nu möts de igen. Denna gång i semifinal.

I den andra semifinalen ställs Stefanos Tsitsipas, 22, och Alexander Zverev , 24, mot varandra.

MER TENNIS: Nadal och Djokovic vidare i Paris

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.