Foto: Bildbyrån

Nadal vidare till semifinal i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal sattes sannerligen på prov i kvartsfinalen av grand slam-turneringen.

Till slut lyckades han dock slå argentinaren Diego Schwartzman.

Matchen slutade 6-3, 3-6, 6-4, 6-0 – och spanjoren är vidare till semifinal.

– Att spela mot ”Rafa” i den här typen av turnering, är alltid en bra tid att förstå hur bra du spelar, sade Diego Schwartzman enligt WTVB innan matchen.

Och faktum är att den värdemätaren blev för tuff för 28-åringen – som förlorade i kvartsfinalen av Franska öppna mot rutinerade Rafael Nadal, rankad 3:a.

Spanjoren övertygade i inledningen av matchen och vann första set med 6-3

Schwartzman, som höll ganska mycket baslinje och stod för en blek insats i början, gav sig dock inte. Han höjde sitt spel i andra set och fick med sig siffrorna 6-4.

Argentinaren skulle även göra det bra i tredje set och hade en ledning med 3-0. Nadal kom dock tillbaka, utjämnade till 3-3 och löste till slut 6-4.

I fjärde och sista set fick den 10-rankade spelaren en marddrömsstart och Rafael Nadal var nästintill hänslynslös. Den senare satte nämligen i en extra växel, avslutade med nio game i rad och avrundade matchen med 6-0 i sista.

– Jag har så mycket historia i den här turneringen och det är så speciellt för mig, säger 35-åringen i Eurosports sändning efter matchen.

Möter vinnaren mellan Djokovic och Berrettini

Nadal och Schwartzman möttes i semifinalen av denna turnering i fjol, matchen slutade även då i seger för den 13-faldige mästaren, men till de pulvriserande siffrorna 3-0 i set.

För Rafael Nadal väntar nu vinnaren mellan Novak Djokovic och Matteo Berrettini i semifinal. Matchen spelas i kväll, 20.00.

MER TENNIS: Ymer utslagen ur Franska öppna (5 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.