Roger Federer drar sig ur Franska öppna. Foto: TT

Federer drar sig ur Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Stopp trots seger.

Roger Federer drar sig ur Franska öppna.

– Viktigt att jag lyssnar på min kropp, säger schweiziske stjärnan.

Knäproblem gör att Roger Federer inte kommer spela mer av grand slam-turneringen. I natt vid klockan ett avgjorde han den över tre timmar långa matchen mot Dominik Koepfer, och efter matchbollen sade Federer att det var osäkert om han skulle fortsätta spela.

– Vid varje match måste jag ompröva situationen och nästa morgon känna efter vilket tillstånd jag är i och hur knäet mår, sade han i natt.

Nu på söndagseftermiddagen ger han beskedet att han lämnar walk over mot italienaren Matteo Berrettini i åttondelsfinalen av Franska öppna.

– Efter två knäoperationer och mer än ett års rehabilitering är det viktigt att jag lyssnar på min kropp och inte stressar tillbaka till tävlingar, säger Roger Federer.

39-årige schweizaren har 20 grand slam-vinster i karriären, lika många som Rafael Nadal. Spanjoren, som vunnit Franska öppna tretton gånger, är kvar i turneringen och ställs mot Mikael Ymers överman – Jannik Sinner – i åttondelsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.