Roger Federer höll sin segerintervju på franska efter vinsten på Roland Garros. Foto: TT

Federer skingrade tvivlen – vann i tre raka

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federers comeback i Grand Slam-sammanhang gick smärtfritt. Den 39-årige schweizaren vann mot den uzbekiske kvalspelaren Denis Istomin med 6-2,6-4,6-3 i den första omgången i Paris. 

– Det kändes mycket bra och självklart. Kanske berodde på att det var en motståndare som tillät mig att vinna poängen på många olika sätt. Jag pratade med mig själv om att jag skulle ta lite extra tid, gå till handduken, göra det lite annorlunda och det gjorde att jag kunde känna mig bekväm, säger Federer enligt ATP.

Senaste gången som legendaren spelade en Grand Slam-turnering var i Australien 2020.

Inför turneringen på Roland Garros hade Federer bara hunnit spela en match på grus. Dagens match var hans fjärde i år. Men alla tvivel kring schweizarens kapacitet försvann när denne utklassade sin motståndare i solskenet på centercourten Philippe Chatrier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.