Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic har dominerat tennisen de senaste 15 åren, vunnit 54 av de senaste 63 Grand Slam-turneringarna. Foto: TT

Frågan som får Djokovic att tända till: ”Har sagt det tusen gånger”

Uppdaterad
Publicerad

Inför starten av Franska öppna under söndagen har temperaturen höjts. De 15 senaste åren har herrtennisen till stor handlat om Novak Djokovic, 34, Rafael Nadal, 34, och Roger Federer, 39. Världsettan Djokovic är trött på att höra när nästa generation ska ta över.

– Jag har sagt det tusen gånger. Jag vet inte hur många gånger som folk vill att jag ska upprepa det. Självklart finns nästa generation där och är på väg framåt men vi finns fortfarande här och vinner de stora turneringarna inte minst Grand Slams. Jag vet inte vad jag kan säga annorlunda än det, säger en irriterad Djokovic inför Grand Slam-turneringen på Roland Garros där han möter tufft motstånd redan i den första omgången i form av Tennys Sandgren.

15 av de 16 senaste Grand Slam-titlarna har vunnits av åldertrion, 54 av de 63 senaste.

– Jag fokuserar inte på nästa generation även om jag vet att det är en säljande story. Folk vill prata om det och jag nöjer mig med det. Den nya generationen finns här, säger serben enligt AP.

Klar för final i Belgrad

5300 åskådare kommer att släppas in de tio första dagarna i Paris och 10000 de fem sista dagarna i en öppning av det franska samhället under pandemin.

Djokovic spelar sig i form inför turneringen i Paris med att ha gått till final hemma på gruset i Belgrad. Han vann fredagens semifinal mot den slovakiske kvalspelaren Andrej Martin med 6-1,4-6,6-0.

– Det är superhäftigt att spela in för en serbisk publik. Det här är ju min hemstad, säger Djokovic till ATP.

I dagens final möter Djokovic en annan kvalspelare, slovaken Alex Molcan. Det var första gången som Djokovic når en ATP-final i hemlandet sedan 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.