Novak Djokovic är oroad för hälsan för spelarna i Australian Open efter de kraftiga skogsbränderna i landet Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic öppnar för att skjuta upp Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Novak Djokovic menar att arrangörerna till Australian Open bör överväga att skjuta upp starten av årets första grand slam-turneringen, säger Djokovic enligt The Guardian. Djokovic menar att han är oroad över luftkvaliteten och hälsoriskerna i Melbourne efter de massiva skogsbränder som har drabbat landet.

Australian Open brukar vanligtvis symbolisera starten av ett nytt tennisår och traditionellt avgörs turneringen under de två sista veckorna i januari. Nu öppnar regerande mästaren tillika ordförande i ATPs spelarråd, Novak Djokovic att skjuta upp turneringen efter de stora skogsbränderna som har härjat i landet den senaste tiden.

Efter en vinst mot sydafrikanen Kevin Anderson i en uppvärmningsturneringen inför Australian Open i Brisbane kommenterade världsettan situationen inför grand slam-turneringen.

Australian Open

– Att skjuta upp turneringen är det absolut sista alternativet men om det blir så att förhållandena påverkar spelarnas hälsa så måste du överväga det, sade Djokovic efter matchen.

Oron grundar sig i den försämrade luftkvaliteten som skogsbränderna har medfört med rök i luften. Enligt den regerande mästaren Novak Djokovic så har hans team haft kontakt med VDn för Tennis Australia, Craig Tiley.

– Det är tufft för dem för att schemat måste respekteras. Australian Open inleds på ett specifikt datum så det är många faktorer att ta i beaktning, säger Novak Djokovic.

Australian Open är schemalagd att inledas 20:e januari.

ARKIV: Se Djokovics fina setboll (6 oktober 2019)

ARKIV: Se när Djokovic provar på sumobrottning (6 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet