Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic passerade Federer – världsetta flest veckor

Uppdaterad
Publicerad

Nu är serben Novak Djokovic den tennisspelare på herrsidan som har varit världsetta flest veckor genom tiderna. Då den nya rankningen kom idag så har han varit världsetta i sammanlaget 311 veckor och då passerar han schweizaren Roger Federer.

Novak Djokovic har jagat det här rekordet rätt så länge, men på grund av coronapandemin dröjde det tills idag innan han passerade Federer.

Han har nu varit världsetta i 311 veckor, vilket motsvarar nästan sex år.

– Det uppmuntrar mig verkligen att gå längs legendarer och andra stora spelare i den här sporten, säger Djokovic i ett pressmeddelande.

– Att veta att jag har förtjänat min plats bland dem genom att följa min barndomsdröm, det är en vacker bekräftelse på att när man gör saker av kärlek och passion så allt är möjligt.

Djokovic – som varit borta på grund av skada sedan Australien Open-segern i Melbourne i februari – har meddelat att han gör comeback i Masters-tävlingen i Miami med start 22 mars.

Federer har inte spelat tennis sedan januari 2020, men är nu redo för comeback i en ATP-turnering i Doha som inleds idag.

Schweizaren toppar fortfarande statistiken över flest grand slam-segrar. Han och spanjoren Rafael Nadal har 20 vardera, medan Djokovic är två vinster bakom.

MER TENNIS: Murrays raseriutbrott – efter missat slag

Världsetta i flest veckor

1. Novak Djokovic 311 veckor

2. Roger Federer 310

3. Pete Sampras 286

4. Ivan Lendl 270

5. Jimmy Connors 268

6. Rafael Nadal 209

7. John McEnroe 170

8. Björn Borg 109

9. Andre Agassi 101

10. Lleyton Hewitt 80

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.