Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Novak Djokovic slog ut Carlos Alcaraz Foto: TIZIANA FABI

Djokovic slog Alcaraz – gick till final i ATP-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan mot världstvåan.

Då var det Novak Djokovic som återigen satte Carlos Alcaraz på plats, den här gången för en plats i ATP-slutspelets final.

– Turneringens match för min del, säger Djokovic efter segern.

Det bara osade av klass när tennisens två bästa spelare gjorde upp i Turin. Men till slut var det egentligen inget snack om saken när Novak Djokovic säkrade sin plats i söndagens final efter 6-3, 6-2.

– Redan från början hade jag en bra känsla i matchen. Jag visste att det skulle vara intensivt, det är så Carlos spelar, så det måste man matcha. Jag tycker att jag gjorde det och jag spelade fläckfri tennis, säger Novak Djokovic.

ATP

Efter att Carlos Alcaraz besegrade serben i sommarens Wimbledonfinal har nu Djokovic vunnit två raka matcher mot spanjoren (finalen av ATP 1000-finalen i Cincinnati senast de möttes).

Nu ställs Novak Djokovic mot världsfyran Jannik Sinner. Italienaren besegrade ryske Daniil Medvedev tidigare under lördagen (6-3, 6-7, 6-1). Så sent som i onsdags vann Sinner mot Djokovic på hemmaplan i Turin. Det var första gången 22-åringen besegrade 36-årige Djokovic.

– Han spelar helt fantastisk tennis just nu, förmodligen den bästa i sitt liv. Vi spelade en väldigt jämn match häromdagen med enormt tryck från publiken. Jag förväntar mig inget annat imorgon, förhoppningsvis kan jag spela min bästa tennis, säger Djokovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet