Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic testad positiv för corona

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic anordnade en tennisturnering i Serbien och Kroatien där tre spelare efteråt testats positivt för corona – nu meddelar även Djokovic själv att han smittats av coronaviruset.

”När vi anlände till Belgrad testade vi oss. Mitt var positivt, precis som Jelenas (fru), medan våra barns tester var negativa”, skriver Djokovic i ett uttalande.

Djokovic är den fjärde spelaren att testas positiv. Sedan tidigare hade kroaten Borna Coric, bulgaren Grigor Dimitrov och serben Viktor Troicki testat positivt.

Turneringen – Adria Summer Tour som bröderna Novak och Djordje Djokovic anordnat på Balkan – bestod av ett antal uppvisningsmatcher på grus i Serbien och Kroatien och spelades inför tusentals åskådare, något som fått kritik.

”Korkat att gå vidare med turneringen. Det här är vad som händer när man bortser från alla protokoll. Detta är inte ett skämt”, skrev australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios på Twitter.

I sitt uttalande försvarar Djokovic turneringen.

”Allt vi har gjort den senaste månaden gjorde vi med ett rent hjärta och goda avsikter. Vår turnering var tänkt att ena och att skicka ett budskap om solidaritet och medkänsla till den här regionen.”

Turneringsfinalen mellan Djokovic och ryssen Andrej Rubljov ställdes in efter att det blivit känt att Dimitrov smittats.

KLIPP: Djokovic: ”Personligen är jag emot vaccinering” (20 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.