Novak Djokovic är klar för final i sin egen turnering. Foto: TT

Djokovic till final i den egna turneringen

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic gick till final i sitt eget turneringsupplägg på Balkan. Han vann två matcher inför tusentals åskådare i kroatiska Zadar under lördagen.

Först besegrade serben landsmannen Pedja Krstin med 4-3,4-1 (seten spelades i bäst av sju) och sedan vann han mot den kroatiska hemmafavoriten Borna Coric med 4-1,4-3 på det röda gruset vid Adriatiska havet.

– Jag hoppas att jag gav publiken en bra show, säger Djokovic som arrangerar turneringen för att fylla tomrummet under coronapandemin.

Corona och idrott

Det korta spelformatet gjorde matcherna ovissa.

Finalen spelas i Bosnien

– Ett par poäng hit eller dit gjorde att det gick min väg. Jag vill tacka för att så många dök upp och stannade kvar länge, säger Djokovic.

Åtta spelare som delats upp i grupp A och B ställer upp i turneringen som har fyra stopp. Förra helgen spelade man i Belgrad och nästa helg är Montenegro spelplats och den första helgen i juli (3-4) är det final i Banja Luka, Bosnien och Hercegovina.

KLIPP: Djokovics tränare tror på större turneringar först 2021 (11 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet