Bianca Andreescu stöttar beslutet att spela US Open. Foto: TT

Regerande US Open-mästaren Bianca Andreescu stöttar beslutet att spela

Uppdaterad
Publicerad

Såväl Novak Djokovic som Simona Halep är negativa till att US Open ska spelas, trots coronapandemin.
Men den regerande dammästaren Bianca Andreescu är positiv till beslutet.
”Det amerikanska tennisförbundet har tagit fram den bästa planen”, skriver hon.

US Open ska spelas i månadsskiftet augusti-september, utan publik och med flera restriktioner.
Men flera stjärnor har varit kritiska och tveksamma till spel., bland andra herrarnas världsetta Novak Djokovic och damernas världstvåa Simona Halep.

Men nu kliver den regerande mästaren på damsidan, kanadensiska Bianca Andreescu, fram och stöttar beslutet att spela Grand Slam-turneringen.

”För mig är det ingen tvekan om att USTA (det amerikanska tennisförbundet) har tagit fram den bästa planen för att säkerställa vår säkerhet när vi återvänder till tennisen 2020. Jag vet att beslutet var inget som togs enkelt. Jag stöttar och förstår alla spelares personliga åsikter i frågan och den trygghetsfaktorn de känner kring att resa hit och dit för att tävla på den yttersta nivån”, skriver hon i ett uttalande på Twitter.

Williams också positiv

20-åriga Andreescu är just nu rankad sexa i världen. Hon besegrade Serena Williams i fjolårets US Open-final. Även Williams är positiv till att spela turneringen.

– Jag kan knappt bärga mig inför att få återvända till New York och spela, sade hon i ett videouttalande som spelades upp på en USTA-presskonferens.

– Jag tror att USTA kommer att göra ett riktigt bra jobb när det gäller att säkerställa att allt blir fantastiskt, att allt kommer att vara perfekt och att alla kan vara trygga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer