Simona Halep överväger att nobba US Open. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter Novak Djokovics varning – nu tvekar även Simona Halep om US Open

Uppdaterad
Publicerad

Wimbledon har ställts in.
Men US Open ska – trots coronapandemin – spelas i månadsskiftet augusti-september, utan publik och med flera restriktioner.
Men flera stjärnor har varit kritiska och tveksamma till spel. Senast i raden: Simona Halep.
– Det är högst osannolikt att hon kommer att spela, säger säger hennes talesperson.

I går kom beskedet att USA:s tennisförbund har fått grönt ljus för att genomföra US Open den 31 augusti-13 september. Men det kommer, på grund av coronapandemin, att ske utan publik och med ”extraordina försiktighetsåtgärder”. Dessa åtgärder inkluderar bland annat robusta tester, extra städning, extra utrymme i omklädningsrummen och särskilda boenden.

Flera namnkunniga spelare har uttalat kritik och/eller tveksamhet kring tävlingens genomförande. Tidigare denna månad riktade exempelvis Novak Djokovic hård kritik mot arrangörerna.

– Reglerna som de förklarat för oss för att kunna spela överhuvudtaget är extrema. Vi kommer inte att få vara på Manhattan, vi kommer att få sova på hotell vid flygplatsen och testas två, tre gånger per vecka. Och att bara få ta med sig en person gör det verkligen omöjligt, sade världsettan till Prva TV Television.

”Extremt svårt”

Nu sållar sig damernas världstvåa Simona Halep till kritikerna.,

– Om förutsättningarna blir som de nu är på papprena har ”Simo” varit tydlig i det hon har sagt: Det är högst osannolikt att hon kommer att spela, säger hennes talesperson till nyhetsbyrån Reuters.

Haleps tränare Darren Cahill sade förra veckan till Reuets att det protokoll som tagits fram till US Open är ”extremt svårt” och förmodligen inte skulle fungera för rumänskan.

KLIPP: Skrällen: Sofia Kenin vann Australian Open (1 februari 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Amerikanskan Sofia Kenin tog hem Australian Open Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer