Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djokovic tillträdesförbud i Australien kommer hävas

Djokovic uppges välkommen till Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Portad senast.

Nu uppges ovaccinerade världsåttan Novak Djokovic, 35, beviljas visum för att delta i Australian Open.

Djokovic fick inte möjligheten att försvara sin Australian Open-titel senast eftersom han inte har vaccinerat sig mot covid-19. Efter många turer – där serben först fick medicinsk dispens för att delta i turneringen – fick Djokovic till slut sitt visum indraget vilket resulterade i att han fick lämna landet.

Han fick inte heller delta i sensommarens US Open. Inför kommande Australian Open, 16–29 januari 2023, är läget annorlunda.

Australian Open

The Guardian skriver att Djokovic kommer beviljas visum av den australiska regeringen för att delta i turneringen, något som det även rapporteras om i flera australiensiska medier.

Vidare skriver tidningen att Australien kommer häva det treåriga tillträdesförbud i landet som tennisstjärnan fick då hans visum blev indraget.

Efter att ha vunnit sin öppningsmatch mot Stefanos Tsitsipas i ATP Finals i Turin under måndagskvällen sade Djokovic att han ännu inte hört något ”officiellt” från den australiska regeringen.

Djokovic har vunnit Australian Open nio gånger – fler än någon annan i historien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet