Novak Djokovic fick slita i första set för att bryta ner den norske kometen Casper Ruud. Foto: TT

Djokovic bröt ner Ruud med förstaserven

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic fick en bra start när han inledde ATP-slutspelet i Turin med att vinna över norrmannen Casper Ruud med 7-6(7-4),6-2 i den gröna gruppen.

Serben fick hårt motstånd i det första setet men kunde diktera matchen med sin tunga serve. När han fick in sin förstaserve vann han 35 av 39 poäng.

– Han var ett nummer för stort och det är inte så mycket att säga om. Han var inte på topp i dag och det var inte jag heller. När man inte är på topp mot honom så får man slita. Han visade många gånger där ute varför han är bäst i världen, säger Ruud, som hoppade av Stockholm Open förra veckan när han kvalat in till storturneringen i Turin, till Eurosport efter matchen.

Ruud är den förste norrman som deltar i turneringens 51:a åriga historia.

Siktar på att tangera Federers rekord

Djokovic har redan säkrat positionen som världsetta en sjunde gång, vilket han är ensam om. Tidigare delade han det med Pete Sampras. Nu går han för en sjätte turneringsvinst i ATP-slutspelet, vilket skulle tangera Roger Federers rekord. Djokovic har inte vunnit turneringen sedan 2015 då han tog sin fjärde titel i rad.

I första set spelade Ruud offensivt och respektlöst och hade ett tidigt break som Djokovic hämtade igen.

– Jag återhämtade mig bra efter brejket. Det är svåra förhållanden här. Om du förlorar serven är det svårt att ta sig tillbaka men jag lyckades hänga i. Jag är väldigt nöjd med hur jag hanterade matchen, säger Djokovic till ATP:s hemsida.

MER TENNIS: SVT träffade Andy Murray: ”Glad att vara i Stockholm” (7 november 2021)

Svenskar som vunnit ATP-slutspelet:

Björn Borg, 1979 och 1980

Stefan Edberg, 1989

Samtliga vinnare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.