Novak Djokovic kan blicka framåt mot den andra omgången i Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Djokovic vidare i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårsvinnaren Novak Djokovic klarade av den första utmaningen i årets Wimbledon. Philipp Kohlschreiber stod upp bra mot världsettan men förlorade med 6-3, 7-5, 6-3.

– Det var ett bra test för mig, säger Djokovic till tv-kamerorna.

Även om serben vann i tre raka set efter strax över två timmars spel på centercourten fick han kämpa för sina poäng.

– Det var perfekt för mig. Första omgången är alltid svår. I dag mötte jag en bra motståndare, han har mycket erfarenhet och har slagit mig tidigare i år.

Kohlschreiber lyckades besegra Djokovic i Indian Wells i våras. Sist Novak Djokovic spelade på centercourten i London fick han lyfta en anrika pokalen för fjärde gången i karriären.

– Det är en väldigt speciell bana för mig. Jag har varit välsignad med att ha varit väldigt framgångsrik här och minnena kommer tillbaka.

Nästa motståndare för Djokovic är amerikanen Denis Kudla.

Finalmotståndaren vidare enkelt

Den andra fjolårsfinalisten Kevin Anderson tog sig också vidare från den första omgången utan några större problem.  6-2, 6-4, 6-2 blev facit mot Pierre-Hugues Herbert. Stan Wawrinka med tre grand slam-segrar i bagaget är också vidare i turneringen efter 6-3, 6-2, 6-2 mot Ruben Bemelmans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.