Mikael Ymer förlorade en tät kvalfinal i Wimbledon. Foto: TT.

Ymer föll på sista hindret – ingen svensk herrspelare i Wimbledons singelklass

Uppdaterad
Publicerad

Förra månaden kvalade han in till Franska mästerskapet. Men Mikael Ymer får inte kliva in på Wimbledons gräs. Svensken förlorade nämligen en tät kvalfinal mot Dennis Novak med 6–7(4-7), 6–7(1-7), 6–4, 2–6, en holmgång som tog 3.09.

Förlusten innebär att Ymer, precis som sin storebror Elias Ymer och Johanna Larsson, inte finns med när huvudturneringen inleds nästa vecka. Rebecca Peterson är däremot direktkvalificerad till damsingeln.

20-åringen låg under med 1–3 i första set men lyckades komma tillbaka och pressade sedan den fem år äldre österrikaren hela vägen fram till tiebreak, men där var Novak, som är 20 placeringar högre upp i världsrankningen än Ymer, något vassare, drog ifrån och vann tiebreaket med 7–4.

Andra set var lika jämnt och ledde till ett nytt tiebreak – men även denna gång blev Dennis Novak för svår och vann det med hela 7-1. Mikael Ymer vann tredje men förlorade sedan fjärde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.