Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Efter skräckskadan och rullstolen: ”Jag kommer snart tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Bianca Andreescu råkade ut för en skräckskada och bröt med svåra smärtor i den fjärde omgången i Miamis storturnering. Nu visar det sig att kanadensiskan slitit av två ledband i vänster fot.

”Jag kommer snart tillbaka”, skriver Andreescu på Instagram.

Andreescu vann US Open som 19-åring 2019 men har haft problem med skador och är nu rankad 31:a i världen, att jämföra med fjärdeplatsen efter titeln i New York.

I Miami hade Andreescu spelat övertygande och slagit meriterade spelare som Emma Raducanu, Maria Sakkari och Sofia Kenin innan skadan inträfffade i matchen mot Ekaterina Alexandrova i tisdags morse svensk tid. Efter att ha förlorat första set med 6-7(0-7) men med ledning med 2-0 i andra set gjorde Andreescu en förflyttning i sidled och ramlade ihop på baslinjen i svåra plågor. Det såg inte allvarligt ut när det hände.

Tog sju månader för Zverev att komma tillbaka

Hon rullades ut i svåra plågor och skrev senare på Instagram att det var den värsta smärta hon känt och bad för att det inte skulle vara en allvarlig skada.

”Undersökningen visar att två ledband i vänster fot slitits av. Det är svårt att bedöma hur lång tid jag kommer att bli borta men det kunde ha varit mycket värre”, skriver Andreescu och hoppas att hon snart är tillbaka och att rehaben redan inletts.

Alexander Zverev råkade ut för en likande skada med tre avslitna ledband och fick också lämna planen och mötet med Rafael Nadal i Franska öppna förra året i rullstol. Det tog sju månder för tysken att komma tillbaka, då efter operation och bakslag.

Se klippet när Andreescu skadar sig i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.