Emma Raducanu har problem med ryggen. Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Emma Raducanu tvingades bryta – ryggskadad inför Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Det är mindre än två veckor kvar till Franska öppna startar.

Uppladdningen för US Open-mästaren Emma Raducanu hade kunnat vara bättre.

I dag tvingades hon bryta matchen mot Bianca Andreescu, på grund av en ryggskada.

– Jag kan inte röra mig, kunde man höra henne säga på banan.

Den 19-åriga brittiskan har haft ett skadefyllt år efter sin seger i US Open i höstas, med bland annat en fotskada som störde henne i vintras.

Och så sent som förra veckan berättade hon att hon hade problem med ryggen, efter uttåget ur Madrid Open.

”Kan inte röra mig”

I dag blev det inte ens en hel match, då hon redan i andra set i den första omgången av Italian Open i Rom, tvingades avbryta matchen mot 2019 års US Open-mästare Bianca Andreescu, vid underläge 2-6, 1-2.

Anledningen: Problem med ryggen.

– Jag kan inte röra mig, kunde man höra säga på banan, enligt Eurosport.

”Definitivt besviken”

Redan i slutet av första set tvingades hon ta en medicinsk timeout, och i andra set beslutade hon sig alltså för att ge upp.

– Jag är definitivt besviken över hur det gick i dag. Men jag ville ge det ett försök. Jag visste inte riktigt hur illa det var innan jag tog mig ut på banan. Jag lär mig fortfarande när jag ska pressa min kropp, och när jag inte ska göra det, sade hon efteråt, och fortsatte:

– Jag antar att det är något som jag lär mig på såna här turneringar. Efter Madrid tänkte jag att jag kanske behövde en eller två dagar ledigt, och sedan skulle det försvinna som andra småskador jag har haft.

Vill inte missa Franska Öppna

Trots att det inte är lång tid kvar innan Franska öppna startar hoppas hon på spel där.

– Jag vill så klart inte missa Franska öppna. Hela grussäsongen är ju en uppladdning inför det. Jag tycker att de senaste veckorna har varit positiva. Jag har lärt mig mycket om mig själv och mitt spel på grus har definitivt förbättrats, säger hon.

För Andreescu, som på grund av problem med skador och mental ohälsa bara har spelat två andra turneringar efter sin US Open-triumf, väntar Spaniens Sara Sorribes Tormo i nästa omgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.