Emma Raducanu i Miami Open för ett par veckor sedan. Foto: Bildbyrån

Raducanu vann sin första match på grus

Uppdaterad
Publicerad

US Open-vinnaren Emma Raducanu vann mot Tjeckiens Tereza Martincova med 7-5,7-5 i kvalet till Billie Jean King Cup-slutspelet. Det var den brittiska 19-åringens första match på grus som senior.

– Jag är stolt, säger Raducanu.

Det var blåsiga förhållanden i Prag när Raducanu räddade en setboll i första set.

– Det här betyder så mycket eftersom det var min första match i Billie Jean King Cup och att få representera mitt lag i min första match på grus, säger Raducanu som senast spelade på grus i Franska öppnas juniorklass för två år sedan.

– Jag behövde lite tid att justera spelet. Det var blåsiga förhållanden och en del svåra studsar och det var en utmaning att anpassa sig och jag är stolt över hur jag tog mig an uppgiften, säger Raducanu enligt Reuters.

Swiatek vann sin första match som världsetta

Det står 1-1 mellan Tjeckien och Storbritannien efter den första dagen. Marketa Vondrousova vann den första matchen mot Harriet Dart med 6-1,6-0.

I sin första match som världsetta vann polskan Iga Swiatek hemma i Radom mot rumänskan Mihaela Buzarnescu med 6-1,6-0. Matchen spelades inomhus på hardcourt. Polen har 2-0 efter första dagen.

Matcherna spelas i bäst av fem och finalspelet, dit man kvalar den här helgen, äger rum i november.

Resultat kvalet, Billie Jean King Cup:

Italien – Frankrike 2-0

USA-Ukraina 2-0

Tjeckien-Storbritannien 1-1

Kazakstan-Tyskland 2-0

Kanada-Lettland 2-0

Nederländerna-Spanien 0-2

Polen-Rumänien 2-0

Belarus-Belgien (Belgien vidare på walkover)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.