Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Efter succén – ryska supertalangen Mirra Andrejeva utslagen i Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Det har tagit stopp för den ryska supertalangen Mirra Andreeva.

16-åringen förlorade mot den andraseedade belarusiskan Aryna Sabalenka i åttondelsfinalen i Madrid.

Världstvåan vann med 6–3, 6–1.

Mirra Andreeva, som fyllde 16 för bara två dagar sedan, har lyckats få flera stora spelare på fall i Madrids WTA-turnering. 14-rankade brasilianskan Beatriz Haddad Maia i 32-delsfinal och 19:e-rankade polskan Magda Linette i 16-delsfinal, men i åttondelsfinalen tog det stopp – tvärstopp.

Det krävdes dock motstånd av allra högsta kvalité för att stoppa talangen; världstvåan Aryna Sabalenka, som vann klart – 6–3, 6–1.

Andrejeva var respektlös från start i sin första match mot en topp tio rankad-spelare och var inledningsvis bara två poäng från att ta en 3-1-ledning. Men Sabalenka räddade båda de bollarna och ledde själv med 3-2 i matchen efter ett avslutande dubbelfel från Andrejeva. Ryskan lyckades sedan aldrig riktigt återhämta sig från det.

Andrejeva är den yngsta spelaren att nå åttondelsfinal i en WTA 1000-turnering.

För Sabalenka, som nått minst kvartsfinal i alla sju turneringar hon ställt upp i 2023, väntar nu Mayar Sherif från Egypten i kvartsfinalen.

Spektakulära tennisklipp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.