Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån.

Mikael Ymer tog tung seger – Sverige trots allt utslaget ur Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer tog en av karriärens tyngsta segrar när han vann mot världselvan Jannik Sinner med 6-4,3-6,6-3 i den andra singeln mot Italien.

– Det är tråkigt att vi inte nådde slutspelet i Malaga men jag är stolt över vårt spel och ger alltid hundra procent när jag har den svenska tröjan på mig, sade Ymer efter vinsten som inte räckte för att ta Sverige till slutspel i Davis Cup. 

– Jag fortsatte att spela aggressivt och inte ge Jannik en massa tid. Jag fick pusha mig själv eftersom jag vill falla tillbaka, det var nyckeln till segern, fortsatte Ymer.

Sinner gav verkligen allt och knöt näven för att pusha sig. Det var inte en match han lättvindigt ville förlora. I det nyligen avslutade US Open förlorade Sinner mot slutsegraren Alcaraz i kvarten. Han hade en matchboll i dramat som tog över fem timmar att spela.

Elias Ymer stod upp bra men förlorade den första singeln i den avslutande gruppspelsmatchen mot Italien i Bologna. Matteo Berrettini, finalist i förra årets Wimbledon, vann med 6-4,6-4. Det gjorde att Sverige blev utslaget ur Davis Cup redan efter den första singeln.

– Jag tycker lite synd om Elias. Han spelar så pass bra att han var värd i alla fall en brejkmöjlighet under matchen. Han spelade absolut på topp och gjorde en väldigt fint genomförd match, sade SVT Sports expert Magnus Gustafsson.

Bekräftelse från det svenska tennisförbundet

Det dröjde innan det kom en definitiv bekräftelse på att Sveriges chanser att nå slutspel var ute efter Elias Ymers inledande förlust.

”Eftersom Italien vunnit gruppen avgör det inbördes mötet med Kroatien”, skrev tennisförbundets informationsansvariga Johanna Jonsson i ett sms till SVT Sport efter Elias Ymers inledande förlust och hänvisar till Davis Cup regelverk 57.2.3.3.

Det mötet vann Kroatien med 2-1. Det blir alltså Italien och Kroatien som spelar slutspelet i Malaga i slutet av november.

I den avslutande dubbeln kastade lagen in reserverna. Italien hade Simone Bolelli/Fabio Fognini medan Sverige hade André Göransson i par med Dragos Madaras. Svenskarna stod upp bra i första set men förlorade till slut det i tiebreak (1–7). I andra set var de inte lika nära, 6–2 till italienarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.