Johanna Larsson Foto: Bildbyrån

Experten: ”Larsson ljuset i tennismörkret”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson fick så äntligen vinna en WTA-turnering, och det på hemmaplan i Båstad. Äntligen, menar SVT Sports expert Janne Gunnarsson. ”Efter ett par år med mörker är det här ljuset vid horisonten”.

I två raka set lyckades Johanna Larsson slå en motståndare hon aldrig slagit förr. Segern gav dessutom svenskans första WTA-titel någonsin.

– Det var hon väl värd, hon har kämpat länge. Hon är en fighter och en stor bolltalang som aldrig ger sig. När hon tog initiativet i spelet och inte blev för defensiv så var hon bättre. Hon vinner verkligen rättvist, säger SVT Sports expert Janne Gunnarsson.

Swedish Open i Båstad

Trede gången gilt

Hon har varit nära förut, årets Swedish Open-final var Larssons tredje. Efter att hennes vår kantats av skadebekymmer med armen verkar hon nu vara tillbaka – bättre än någonsin. Viktigt för Johanna Larssson – och viktigt för svensk tennis, menar Gunnarsson.

– Det betyder jättemycket, vi såg Rebecca petersson, 21 år gammal, i kvarsfinal också. Vi har fått en liten boost både på herr- och damsidan. Efter ett par år med lite mörker är det här ljuset vid horisonten som är väldigt, väldigt välbehövligt.

Mer att vänta från Larsson

Hon är snart 27 år, men kan hon bli ännu bättre, vinna ännu större turneringar?

– Varför inte, varför inte? Hon har slagit topp tio-spelare flera gånger. Hon behöver förbättra sin offensiv, hon blir lätt defensiv och då blir det jobbigt. Hon har bra drag i sin forehand och borde använda det mer.

Turneringssegern i Båstad innebär att Larsson återigen är rankad bland de 50 bästa i världen och slipper kvala in till turneringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swedish Open i Båstad

Mer i ämnet