Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Experten Magnus Gustafsson är förvånad över Mikael Ymers besked. Foto: SVT/Bildbyrån

Experten: ”Varit ensam och lidit hotelldöden”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports tennisexpert Magnus Gustafsson är förvånad över att Mikael Ymer meddelar att han lägger av endast 24 år gammal.

– Jag blev väldigt förvånad när jag hörde det här. Peaken för en tennisspelare brukar vara vid 27-28 år och det är många som håller på vid 35-36 års ålder. Det är så många år han skulle kunna ha framför sig och han har inte nått sin peak, säger Gustafsson.

Ymer är för närvarande avstängd för dopningsbrott, brister i vistelserapporteringen, och skulle inte kunnat spela förrän i början av 2025, detta från botten eftersom han under tiden blivit av med rankingpoängen.

”Kanske skönt för honom att slippa tjatet”

Ymer var som bäst rankad 50:e i världen tidigare i år. Han var ofta ensam svensk ute på tävlingarna, vilket Gustafsson tror kan ha haft betydelse.

– Om jag sätter mig i hans sitution så har han berättat om hur ensamt det varit med hotelldöden. När vi alla svenskar spelade på 1980-talet var det så många att att det var fantastiskt att träffas på tävlingarna,

Känns utspelet helt seriöst eller är det en stundens ingivelse?

– Det är svårt att spekulera men man får hoppas att någon i hans omgivning kan få honom på bättre tankar. Nu har det nog varit jobbigt för honom med alla frågor kring hur han tränar och hur han ska komma tillbaka och allt med det. Det kanske är skönt att slippa det tjatet. Den enda som vet är Mikael Ymer och kanske någon till. Det är en stor sannolikhet att han kommer att göra en comeback, han har alla förutsättningar och har kapacitet att bli en topp 20-spelare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Ymer meddelar att han avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.