Dominic Thiem fick se sig besegrad efter fem timmar på Court Phillipe. Foto: Bildbyrån

Favoriten Dominic Thiem utslagen ur Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Efter en fem timmar lång tennismatch så var en av årets Franska öppna skrällar ett faktum.

Den 14:e rankade argentinaren Diego Schwartzman vände och vann mot världstrean Dominic Thiem, Österrike, 7-6, 5-7, 6-7, 7-6, 6-2.

I turneringens första kvartsfinal så var nästintill varje boll lika underhållande som jämn där baslinjespelet dominerade.

Efter en stark inledning av argentinaren Schartzman så hade Dominic Thiem lyckats knipa andra set och sedan lyckats få vad som ut att bli ett matchavgörande grepp fram till fjärde.

Under matchen hade de båda spelarna lyckats bryta varandras server om vartannat men när Thiem hade det avgörande läget så höll Schwartzman för pressen utan att ge Thiem en enda matchboll.

I tiebreak räddade han sedan matchen till 2-2 och när femte och avgörande gick igång var det egentligen aldrig något snack om vem som var piggast efter fyra och en halv timme.

När semifinalerna vankas så kommer argentinaren Schwartzman antingen få möta den tolvfaldiga Franska öppna-mästaren Rafael Nadal, Spanien eller den italienska tonåringen Jannick Sinner.

Om världstvåan Rafael Nadal blir argentinarens motståndare så går Schwartzman in med ett bra självförtroende i matchen då han slog just Nadal i Rom för två veckor sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.