Sofia Kenin Foto: Bildbyrån/TT

Märkliga scenen i Franska öppna: Kenins pappa satte sig bredvid motståndarens tränare

Uppdaterad
Publicerad

Australian Open-vinnaren Sofia Kenin hade förlorat första set mot Fiona Ferro med 2-6. Då bytte hennes pappa och tränare Alexander plats och satte sig precis bredvid Ferros tränare. Det fick effekt och Kenin vände och vann matchen i fjärde omgången med 2-6,6-2,6-1.

– Han försökte hjälpa mig, säger Kenin till AP.

Det var en märklig scen när pappa Kenin lämnade sin plats på den öde jättearenan Philippe-Chatrier (tar 14840 åskådare) i Paris, där det fåtalet åskådare som var på plats satt rejält utspridda för att socialt distansera sig, och satte sig bredvid Fiona Ferros tränare Emmanuel Planque.

Från sina nya plats, där båda tränarna hade munskydd på sig, coachade pappa Kenin sin dotter och fick en varning av domaren eftersom det inte är tillåtet i Grand Slam-turneringar.

– Han försökte hjälpa mig, men han satt bara där och det hjälpte. Det finns inget mer att säga om det, säger 21-åriga Kenin och försöker rikta om fokus från pappan.

Kenin: Hennes tränare satt i fel sektion

– Jag undrar varför hennes tränare satt i den sektionen som är ämnad för högre seedade spelare. Han skulle sitta på andra sidan. Jag förstår inte varför han satt där, säger Kenin om Ferros tränare.

Efter den oväntade uppvaktningena av hennes tränare skrattade Ferro, sista franska spelare att åka ur singeln i Paris (både dam och herr), åt händelsen.

– Efter matchen sa han (Planque) åt mig att jag inte blev av med Sofia och att han inte blev av med hennes pappa, säger 49-rankade Ferro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer