Roger Federer kommer inte till spel i den klassiska grusturneringen Franska Öppna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Roger Federer grusar Franska Öppna

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer kommer inte till spel i Franska Öppna som drar igång om två veckor.

– Jag kommer sakna de franska fansen, säger stjärnan i ett uttalande på sin hemsida.

Trots bra form under början av året med bland annat seger i Australian Open och Indian Wells kommer schweizaren inte till spel i Paris i slutet av månaden när Franska Öppna drar igång. Stjärnan meddelade det på egna hemsidan under måndagen.

”Kommer sakna franska fansen”

– Jag har jobbat väldigt hårt både på och utanför planen den senaste månaden men för att försöka spela på ATP-touren för flera år framöver så känner jag att det är bäst att avstå grussäsongen och förbereda mig för gräs- och hardcourt-säsongerna, går det att läsa i ett uttalande.

– Jag kommer sakna de franska fansen som alltid varit så stöttande och jag ser fram emot att se dem på Roland Garros nästa år, säger han.

Tog uppehåll

I början av april meddelade 35-åringen att han skulle ta uppehåll och inte spela förrän till Grand Slam-turneringen – men nu blir det alltså inget spel för femterankade stjärnan.

Federertweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.