Roger Federer vid gårdagens presskonferens i Rom. Foto: TT.

Federer irriterad när arrangören fördubblade biljettpriset

Uppdaterad
Publicerad

I helgen bestämde sig Roger Federer för att ställa upp i Roms grusturnering. Arrangören gnuggade händerna och fördubblade biljettpriserna. Det gillar inte legendaren.

– Jag är besviken, säger världstrean.

I förra veckan spelade Roger Federer sin första grusturnering på tre år när han gick till kvartsfinal i Madrid (förlorade mot Dominic Thiem efter att ha bränt två matchbollar) och fick mersmak inför Franska öppna om knappt två veckor.

I stället för att åka tillbaka till det kyliga Basel och Schweiz i lördags ändrade Federer upplägget och bad om att få en plats i Rom, där han togs emot med öppna armar. Legendaren fick vila i den första omgången och går i dag in i turneringen i andra omgången mot portugisen Joao Sousa, rankad 72:a i världen.

Den matchen är schemalagd på centercourten ”Centrale” redan klockan 11.00.

”Konstigt sätt att resonera”

Biljettpriset har fördubblats i och med Federers entré, vilket han inte gillar.

– Jag är besviken. De har motiverat det med att de belönar fans som köpte biljetter i förväg, vilket känns som ett konstigt sätt att resonera, säger Federer enligt BBC.

Han ska försöka förtränga den ansträngda känslan under matchen.

– Jag hoppas att det inte ska ta bort det faktum att jag verkligen är glad över att vara här. Det kommer förhoppningsvis att bli mycket publik och vara en skön stämning, säger Federer, som aldrig vunnit turneringen i Rom.

Inga biljetter före kvartsfinalen finns till salu via nätet utan kan enbart köpas på plats vid Foro Italico. Den billigaste biljett som går att köpa online till fredagens kvartsfinal kostar motsvarande 1067 kronor. Vinnaren i turneringen belönas med 11,07 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.