Federer räddade matchboll – klar för kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Federer räddade matchbollar – klar för kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer är klar för kvartsfinal i Madrids ATP-turnering. I en märklig, svängig, tillställning mot Gael Monfils vann legendaren det första setet med 6-0. All bra för honom.

Trots drömläget fick Federer dubbla matchbollar mot sig – men det svängde igen – och han vann till slut i tiebreak, 6-0, 4-6, 7-6(3).

Roger Federer spelade Roger Federer-tennis i det första setet i Madrids ATP-turnering och nollade fransmannen Gael Monfils.

Detta skulle han väl bara kunna glida igenom, eller?

Så blev det inte. Monfils stretade tillbaka och vann det andra setet med 6-4. Det sista setet blev nervkittlnade. Monfils fortsatte att spela bra, så bra att han fick två matchbollar i Federers serve.

Federer svarade med stenhårt psyke, servade sig tillbaka och tog matchen till tiebreak.

”Lättad och lycklig”

Väl där var han överlägsen och vann med 7-3. Totalt blev det 6-0, 4-6, 7-6(3) till Federer som är vidare till kvartsfinal.

– Jag vet inte om jag förlorat en match där jag vunnit första set med 6-0, men med Gael vet du aldrig. I slutändan gjorde jag ett fantastiskt tiebreak så jag är väldigt lättad och lycklig just nu, säger Federer enligt AP.

I kvartsfinal väntar österrikaren Dominic Thiem, femma på världsrankningen.

Även världsettan Novak Djokovic är vidare. För honom gick det däremot enklare. Serben vann med 2-0 i set, 6-1 7-6(2), och möter nu kroaten Marin Cilic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.