Foto: TT Nyhetsbyrån

Murray öppnade för att sluta – är nu nära comeback

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av januari såg det mörkt ut för Andy Murrays karriär. Den brittiska tennisstjärnan sa på en presskonferens att han ”inte var säker på att han kunde spela sig igenom smärtan”.

Två veckor senare opererade han in ett metallinlägg i höften – nu kan han vara nära comeback.

Inför Australien Open sa Andy Murray att turneringen förmodligen skulle bli hans sista. Hans höft tillät inte tennisspel på elitnivå.

– Jag har haft det kämpigt under en lång tid nu. Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, sa en känslosam Murray då.

Stjärnfylld turnering

Men nu kan den numera 217-rankade, men tidigare världsettan, vara på väg mot comeback. Lagom till Wimbledeon. 31-åringen har bekräftats ha fått ett wildcard till Queens ATP-turnering. En tävling han vunnit tre gånger.

Den pågår mellan den 17-23 juni – veckan innan Wimbledon.

Andra som deltar är till exempel Kevin Anderson och Juan Martin del Potro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.