Andy Murray hoppas att en metallhöft kan hjälpa honom att fortsätta spela tennis. Foto: Instagram/Bildbyrån

Murray har fått metallhöft inopererad

Uppdaterad
Publicerad

Andy Murray har slitit i ett år med dålig höft efter operationen. Nu har han genomgått en ny operation och fått ett metallinlägg i höften.

– Jag har en metallhöft nu, säger Murray.

Det kan vara skottens sista chans att rädda karriären.

– Jag känner mig mosad och mörbultad men hoppas detta innebär slutet på mina höftproblem, skriver Murray på Instagram och visar upp röntgenbilden på höften med metallinlägget.

Australian Open

Han visar även upp en bild från en sjuksäng där han ligger med slangar förda till kroppen. Operationen skedde i London i går morse. 

Skotten gjorde en heroisk insats i Australian Open då han föll i en fyra- timmarsmatch mot Riberto Bautista Agut och trots att Murray inte bekräftade att han avslutat karriären visade arrangören en avskedsvideo.

– Jag ska ge allt för att komma tillbaka och kanske ses vi igen men för det krävs ännu en stor operation och då vet man aldrig hur det kommer att gå, sade Murray efter matchen i första omgången i Australien.

I tårar innan Australian Open

Operationen i London är ett sista försök att rädda karriären för 31-åringen som tagit tre Grand Slam-titlar.

På presskonferensen inför årets första Grand Slam tvingades en tårfylld Murray lämna podiet, för att senare komma tillbaka.

– Jag har haft det kämpigt under en lång tid nu. Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, sade han då.

Murrays förhoppning är att avsluta karriären i Wimbledon senare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet