Roger Federer och Novak Djokovic från Australian Open förra året. Foto: TT.

Federer och Djokovic föreslår regeländring

Uppdaterad
Publicerad

Efter att publiken på centercourten i Wimbledon och tv-tittare snuvats på för tidigt avgjorda matcher förespråkar nu Roger Federer och Novak Djokovic en regeländring.

Roger Federer och Novak Djokovic och vann sina första matcher på gräset i London under tisdagen efter att motståndarna gett upp efter runt 40 minuters spel.

Redan har sju matcher i herrklassen avslutats på samma sätt. På ATP-touren får en spelare prispengarna även om han lämnar walkover inför första omgången.

Det gäller inte i Grand Slams, där en förlust i den första omgången i Wimbledon belönas med 385 000 kronor.

”Spela ett träningsset på centercourten”

– Om Grand Slams anpassar sig till ATP:s regelverk kanske vi i alla fall skulle slippa hälften av dessa matcher, säger Federer enligt BBC.

Djokovic stöder idén och tillägger:

– Vi brukar skämta om att vi ska spela ett träningsset på centercourten. 

När Federer lämnat centercourten fylldes luckan av Caroline Wozniacki och Timea Babos som fick underhålla publiken.

– Många ville heja fram Caroline men de visste inte till vilken bana de skulle köpa biljetter så det blev lite kaos, berättar fadern och tränaren Piotr för Ekstrabladet efter att dottern vunnit med 6-4,4-6,6-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.