Roger Federer och Rafael Nadal har dominerat tennisvärlden de senaste 15 åren. Foto: TT

Federer och Nadal avslöjar sina comebackplaner

Uppdaterad
Publicerad

Inom några minuter avslöjade både Roger Federer och Rafael Nadal hur deras comebackplaner ser ut efter skador. De har helt olika tidtabeller. Nadal är tillbaka i Madrid nästa vecka medan Federer inte kommer att spela förrän i höst och missar samtliga Grand Slam-turneringar det här året.

Australian Open-vinnaren Nadal, 35, åkte på ett utmattningsbrott i revbenen i turneringen i Indian Wells i mitten av mars och har nu rehabat en dryg månad. ”Trots att jag kommer att anlända till turneringen i sista stund och att träningen varit besvärlig så vill jag spela på hemmaplan eftersom tillfällena är få”, skriver Nadal på Twitter. Han har fem titlar i Madrid. Han missade de stora grusturneringarna i Monte Carlo och Barcelona under skadeperioden. Vårens höjdpunkt, Franska öppna, där Nadal har 13 titlar, inleds 22 maj.

Roger Federer har inte spelat en match sedan Wimbledon i början av juli förra året och har fått sitt knä opererat tre gånger på 1, 5 år. I februari meddelade både Nadal och Federer att de tackat ja till Laver Cup, där Europa möter övriga världen, i London 23-25 september. I dag lade 40-åringen till ATP-turneringen i Basel med start 22 oktober till listan över turneringar.

Började i turneringen som bollkalle

Federer har vunnit inomhusturneringen, där han började som bollkalle, tio gånger. Han har redan fått speldagen för sin första match tilldelad. Tisdagen den 25 oktober ska ikonen beträda banan med sin skyddade ranking som nia, vilket låter som ett perfekt regisserat avsked för Federer som då fyllt 41.

Federer har inte uttalat sig om sin comebackplan, vare sig till arrangören i Basel eller till sina 9,2 miljoner följare på Instagram.

Turneringen i Basel har ställts in de två senaste åren på grund av pandemin.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.