Foto: Bildbyrån

Federer utslagen i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Den rutinerade tennisstjärnan Roger Federer är utslagen ur US Open efter att ha förlorat kvartsfinalen mot Juan Martin del Potro efter fyra dramatiska set. Argentinaren skrällde och besegrade den femfaldiga vinnaren med 7-5, 3-6, 7-6 (10/8) samt 6-4 .

– Den bästa spelaren vann idag, med marginal, säger Roger Federer.

Federer som vann Wimbledon utan att förlora ett set har haft det tyngre i US open där matcher har gått till fem set. I kvartsfinalen tog det stopp för schweizaren och därmed uteblir stjärnmötet i semifinalen mot Rafael Nadal, som enkelt tog sig vidare in sin kvartsfinal mot Andrej Rublev.

– Den bästa spelaren vann idag, med marginal. Jag vill inte förminska Juan Martins seger men när man blir skadad innan en turnering blir man inte fokuserad på hur man ska spela under turneringen. Några matcher gick till fem set och då börjar det göra lite ont överallt, sa Federer på en presskonferens efter matchen.

– Jag förtjänar ingen plats i semin, jag tror att Del Potro har en mycket större chans att slå Nadal än vad jag hade haft.

Ingen tredje Grand Slam-titel

I och med Federers förlust försvann också chansen till att ta sin tredje Grand Slam-titel för i år samt sin 20:e Grand Slam-titel i karriären. Matchen som avgjordes under fyra set var jämn där det tredje som också gick till tiebreak blev helt avgörande. Federer hade flera setbollar i tiebreak, men Del Potro vände och skaffade sig 2-1 till det fjärde setet som han avgjorde strax efter midnatt lokal tid med 6-4.

– Jag tycker att vi båda spelade en bra match men att jag förtjänade att vinna tillslut, sa Del Potro på en presskonferens efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.