SVT:s tennisexpert Janne Gunnarsson. Foto: SVT

”Finns ingen i världen som Serena”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s tennisexpert Janne Gunnarsson följde damfinalen i Franska öppna med stort nöje. Han använder ord som outstanding och kraftpaket när han ombeds beskriva vinnaren Serena Williams.

– Hon är halvkrasslig. Ändå vinner hon sin 20:e Grand slam. Det är makalöst. Serena är outstanding, nummer ett på damsidan, säger Janne Gunnarsson.

Vad gör Williams så bra?

Franska ligan 2014-2015

– Hon är bäst mentalt och hon slår hårdast av alla tjejer på alla slag, ingen orkar hålla emot. Visst gör hon misstag, hon har inte spelat på topp här i Paris, men hon är ett fysiskt kraftpaket och hon utstrålar ett lugn, de andra tjejerna sviktar när hon står på andra sidan nät.

Enligt Janne Gunnarsson var den amerikanska segern alltså väntad men han hade nästan unnat världssjuan Lucie Safarova en vinst.

– Hon är 28 år men ändå spännande. Hon är vänsterhänt, vilket är svårspelat för de andra tjejerna, det blir avigt. Hon gör en bra match och är spelmässigt med men Serena darrar aldrig.

Han skulle inte bli förvånad om Safarova och Williams möts igen i en final i Wimbledon, som är den turnering som nu väntar. Världsettan Williams kommer också till Båstad.

– Det ska bli oerhört kul. Förra året blev hon sjuk i Wimbledon och drog sig ur Båstad. Nu får vi hoppas att hon håller sig frisk och att hon inte blir skadad, avslutar Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska ligan 2014-2015

Mer i ämnet