Simona Halep tog sin första Grand Slam-titel när hon vann finalen i Paris. Foto: Bildbyrån

Fjärde gången gillt för Halep

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Simona Halep nådde i dag en milstolpe i karriären. Rumänskan vann finalen i Franska öppna mot Sloane Stephens med 3-6,6-4,6-1 och tog sin första Grand Slam-titel.

– Det är så otroligt att känna ert stöd. I det sista gamet kunde jag knappt andas. Jag har drömt om det här ögonblicket sedan jag började spela tennis. Det är så underbart att det hände här på Roland Garros, säger Halep i segerintervjuen från banan.

Halep avgjorde på första matchbollen. Hon drog in en tung serve som Stephens slog i nät. Halep begravde ansiktet i händerna och gick omkring fylld av känslor på banan. Hon hoppade sedan upp till sin box och kramade om sina nära.

Comaneci stöttade från läktaren

När Halep vann en superduell framme vid nät och gick fram till 4-0 i tredje set efter ett break var den lilla matchbollen inslagen. Publiken i Paris tjöt av förtjusning. På läktaren fanns bland andra Haleps rumänska väninna, Nadia Comaneci, 56, legendarisk gymnast med Montreal-OS 1976 som höjdpunkt.

Stephens hade bästa trycket i första set och såg ut att vara på väg att vinna i raka set när Halep till slut hittade rätt. Hon blev mer aggressiv medan Stephens tappade fart i sin forehandsslägga. På slutet tröttnade Stephens betänkligt. 

Det var Stephens första förlust (medräknat WTA-touren) i en final efter sex vinster. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.