Rebecca Peterson. Foto: TT

Förlust för Rebecca Peterson mot Serena Williams

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust för Rebecca Peterson i WTA-turneringen i Rom. Serena Williams vann i två raka set, 6-4, 6-2.

– Givetvis en tuff dag på jobbet, säger Peterson till TT.

Rebecca Peterson fick en mardrömslottning i Roms WTA-turnering när amerikanskan Serena Williams blev motståndaren. Sverigeettan Peterson hade inte mycket att sätta emot, utan den forna världsettan Williams vann i två raka set 6-4, 6-2 på en timme och femton minuters spel.

– Jag hade mina chanser men hon spelade väldigt bra i många lägen också. Det kändes som att det var svårt att få ett ordentligt grepp på henne trots att jag hade mina chanser, säger Peterson.

– Hon försöker alltid att ligga steget före i tempot och är aggressiv från första bollen. Hon sätter så mycket press och sätter man inte press tillbaka är det tufft.

Peterson, som kvalade in till turneringen efter att bland annat ha slagit den tidigare storspelaren Samatha Stosur, hade svårt med sina förstaservar, utan satte bara hälften av försöken. När Williams dessutom lyckades med tio serveess var uppgiften övermäktig.

– Jag ska spela i Strasbourg nästa vecka, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.